Telefon: 060 02 11 702

0
Ukupno Din
  Naruči

Vaša korpa je prazna.

Naši saveti za vas

 • Kako da održavate kožne cipele?

  Kada se spomene održavanje cipela ljudi prvo pomisle na čišćenje cipela, a to je samo jedna od operacija koja je potrebna za negu i održavanje kvaliteta cipela. Iz tog razloga smo odlučili da Vam damo glavne smernice za pravilnu negu uz koju cipele mogu trajati godinama, pa čak i decenijama.

  1. Nove cipele ne bi trebalo nositi više od 2-3 sata odjednom dok se ne “razgaze” 

  Novim cipelama  je potrebno nekoliko kraćih nošenja kako bi se i gornji deo (lice cipele) i sam đon formirao prema anatomiji Vašeg stopala. Kad se cipele potpuno prilagode Vašem stopalu, tek tada ih možete nositi ceo dan i uživati u njihovoj udobnosti.

  2. Nikada nemojte nositi iste cipele dva dana zaredom

  Koži je neophodno vreme da se osuši i oporavi posle svakog nošenja. Na ovaj način drastično produžavate životni vek svojoj obući.

  3. Uvek koristite kašiku za obuvanje

  Bez obzira da li se cipele pertlaju, kopčaju ili samo navlače. 

  Kašika za obuću prvenstveno olakšava obuvanje cipela. To se događa tako što ona širi otvor za stopalo, dok uz to obezbeđuje glatku površinu niz koju peta bez problema sklizne u obuću. Dodatna prednost ove alatke jeste i to što ona sprečava gužvanje ruba otvora za stopalo, delujući kao poluga, smanjuje oštećenje naneto obuvanjem. Tako cipele izgledaju novije i imaju manje vidlјivih ogrebotina.

  4. Nakon svakog nošenja iščetkajte cipele kako biste uklonili nakupljene slojeve prašine i nečistoće

  Potom u cipele staviti drvene uloške i nanesite odgovarajuću kremu kako biste kožu nahranili i sprečili isušivanje i pucanje.

  5. Drvene uloške bi trebalo koristiti posle svakog nošenja

  Ne samo što održavaju formu cipela, već upijaju vlagu koju koža nakupi tokom nošenja usled znojenja stopala. Najbolje je koristiti drvene uloške od kedrovine, jer pored odličnih apsorpcionih svojstava, ovo drvo oslobađa i veoma prijatan miris, pa će i Vaša obuća uvek prijatno mirisati.

  6. Potrudite se da ne izlažete nove cipele vremenskim nepogodama (kiša, sneg), nosite ih isključivo po suvom vremenu

  Ukoliko se cipele navlaže, nemojte ih nikada izlagati direktnom izvoru toplote (fen, radijator, grejalica, i sl.). Naprotiv, mokre cipele bi trebalo ostaviti da se osuše prirodnim putem. U takvim situacijama je najbolje u cipele staviti drvene uloške i položiti ih na bok (ne na đon) dok se ne osuše.

KONTAKT

Sutjeska 2, Spens

Novi Sad

Telefon: 060 02 11 702

PRATITE NAS NA: